Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης παρουσίασε σε σημερινή διάσκεψη τύπου την επιλογή του για συμπλήρωση του ψηφοδελτίου του κόμματος στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: 


«Είμαι σήμερα στην ευχάριστη θέση, ύστερα από ένα κύκλο διαβουλεύσεων με μια σειρά  προσωπικοτήτων, να ανακοινώσω την επιλογή που κατά την άποψη μου, συμπληρώνοντας το ψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Συναγερμού, το ισχυροποιεί σε βαθμό που μου επιτρέπεται να πω πως μέσα από τις υποψηφιότητες κορυφαίων στελεχών της παράταξης και του κ. Ανδρέα Πιτσιλλίδη, θα δώσουμε την μάχη των Ευρωεκλογών με μια ομάδα που σίγουρα κερδίζει την εμπιστοσύνη των συμπατριωτών μας. Είμαι βέβαιος πως θα είναι κοινή διαπίστωση πως οι υποψήφιοι του Δημοκρατικού Συναγερμού θα είναι το «Dream Team» των Ευρωεκλογών.


Θέλω να ευχαριστήσω τον Ανδρέα Πιτσιλλίδη που συντάσσεται σε αυτή την μάχη προκειμένου μέσα από το κύρος και την γνώση όλων των υποψηφίων της παράταξης, να ισχυροποιήσουμε ακόμη περισσότερο τη φωνή του Δημοκρατικού Συναγερμού στην Ευρώπη αλλά και να ενδυναμώσουμε, ως πραγματικά υπεύθυνη παράταξη, τον λόγο μας για τα εσωτερικά δρώμενα.


Ο Ανδρέας Πιτσιλλίδης γεννήθηκε στην Λευκωσία το 1977. Έτυχε πτυχίου Θεολογίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ολοκλήρωσε μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, αλλά και δεύτερο μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, του οποίου είναι επιστημονικός συνεργάτης και υποψήφιος διδάκτορας.


Εργάστηκε στη Μέση Εκπαίδευση και υπήρξε ερευνητής στο Κέντρο Μελετών της Ιεράς μονής Κύκκου. Από το 2007 είναι Διευθυντής Εκκλησιαστικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Κύκκου και Τηλλυρίας. Συμμετείχε σε δεκάδες διεθνή συνέδρια εκπροσωπώντας την Εκκλησία της Κύπρου. Είναι μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του Διεθνούς Βήματος Συνάντησης Θρησκειών και Πολιτισμών.


Έχει έντονη δημόσια δράση και παρουσία με διαλέξεις σε πανεπιστήμια και οργανωμένους κοινωνικούς φορείς, με πλούσια αρθρογραφία και επιστημονικές παρεμβάσεις σε σωρεία θεμάτων.


Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά, Λατινικά και Εβραϊκά.» 

Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι