Σημερινή δήλωση του βουλευτή Χρίστου Στυλιανίδη αναφέρει:


Για μας ως παράταξη το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι θετικό. Με συγκεκριμένες αναφορές, που επηρεάζουν θετικά ακόμα και τη διαχείριση του Κυπριακού αυτή την περίοδο.  Είναι αναφορές, οι οποίες και μπορούν να αξιοποιηθούν. 


Εαν να αξιοποιηθούν στη διαπραγματευτική διαδικασία.  Από την άλλη είναι γεγονός ότι η Έκθεση διακρίνεται από ισορροπίες που έχουν σχέση με τους συσχετισμούς δυνάμεων εντός του Ευρωκοινοβουλίου. Αυτό τι αποδεικνύει για  μας; Ότι πρέπει τα ευρωπαϊκά όργανα να τα αντιμετωπίζουμε ως δικά μας, «οικογενειακά» όργανα και να μην τα δαιμονοποιούμε. 


Θυμάστε που την περασμένη εβδομάδα δυστυχώς ένα άλλο ψήφισμα, το ψήφισμα για τον Συνεταιρισμό για την Ειρήνη δαιμονοποιήθηκε από κάποιους.  Επιμένω δε ότι, όπως είναι τα δεδομένα, τα δικά μας αυτά όργανα είναι αυτά στα οποία πρέπει να διεκδικούμε. Και αυτό έκαναν οι δύο μας ευρωβουλευτές Ιωάννης Κασουλίδης και Παναγιώτης Δημητρίου, οι οποίοι βοήθησαν πάρα πολύ στη διαμόρφωση αυτού του ψηφίσματος, έτσι ώστε να έχει αυτή τη θετική κατάληξη που αναγνωρίζουν όλοι στην Κύπρο.  


Θεωρούμε ότι η παρουσία των ευρωβουλευτών μας στη μεγάλη ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος επηρεάζει σημαντικά τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Και επειδή κάποιοι αφήνουν υπαινιγμούς, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι η βαρύτητα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι η πλέον σημαντική και γι αυτό, όταν ένα ψήφισμα κρίνεται θετικό, πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι ουσιαστικά η βασική σφραγίδα προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.


Είναι καλό να γνωρίζουν ότι η χρησιμότητα της παρουσίας των ευρωβουλευτών μας σ’ αυτές τις μάχες στο επίπεδο του Ευρωκοινοβουλίου είναι περισσότερο από αξιοπρόσεκτη και θα λέγαμε ότι είναι πρωταρχικής σημασίας.

Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι