Γραπτή δήλωση του εκπροσώπου τύπου του Δημοκρατικού Συναγερμού Τάσου Μητσόπουλου:


Η είδηση ότι μέλος της ομάδας εργασίας για το περιουσιακό είχε προσφύγει στην παράνομη επιτροπή αποζημιώσεων του ψευδοκράτους, έχει δικαιολογημένα προκαλέσει αισθήματα αγανάκτησης. Όχι μόνο γιατί η πράξη αυτή καθεαυτή είναι καταδικαστέα αλλά γιατί όπως αποδεικνύεται η κυβέρνηση επέδειξε επιπολαιότητα σε κάποιους τουλάχιστον από τους διορισμούς στις τεχνικές επιτροπές και τις ομάδες εργασίας αφού ήταν σε θέση να γνωρίζει ποιοι ήταν εκείνοι οι οποίοι είχαν προσφύγει στην συγκεκριμένη επιτροπή.


Ο Δημοκρατικός Συναγερμός χωρίς περιστροφές καταδικάζει την συγκεκριμένη προσφυγή δημοσίου λειτουργού σε μια παράνομη επιτροπή, η οποία συστάθηκε για να υπονομεύσει το ιερό και αναπαλλοτρίωτο δικαίωμα στην περιουσία. Είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει τους συμπολίτες μας ότι ανάλογες απερίσκεπτες προσφυγές μόνο ζημιά θα προκαλέσουν στην προσπάθειά μας για μια βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού. Είχαμε ταυτοχρόνως επισημάνει ότι, από τη μια η παράταση της διαίρεσης και της κατοχής, η έλλειψη προοπτικής βιώσιμης λύσης του Κυπριακού και από την άλλη η αδυναμία του κράτους να προσφέρει την αναγκαία στήριξη στον προσφυγικό κόσμο και να εξασφαλίσει συνθήκες οικονομικής φερεγγυότητας, οδηγούν πολλούς από τους συμπολίτες μας στην απόγνωση και κατ’ επέκταση σε ανάλογες καταδικαστέες ενέργειες.


Επιβάλλεται συνεπώς σε μια περίοδο που βρίσκονται σε εξέλιξη οι απευθείας συνομιλίες, να εντείνουμε όλοι τις προσπάθειές μας για να οδηγηθούμε σε μια λύση που θα επανενώνει την πατρίδα μας μέσα σε συνθήκες ελευθερίας, ασφάλειας και σεβασμού των δικαιωμάτων. Καλούμε για πολλοστή φορά τους συμπολίτες μας να μην πέφτουν στην παγίδα της προσφυγής στην παράνομη επιτροπή αποζημιώσεων προκαλώντας με τον τρόπο αυτό αχρείαστη ζημιά στην εθνική μας υπόθεση.


Από την άλλη καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στον προσφυγικό κόσμο προσφέροντας επιτέλους συνθήκες οικονομικής φερεγγυότητας. Την καλούμε τέλος στις διάφορες κατά καιρούς επιλογές προσώπων, να προτάσσει τα αξιοκρατικά στοιχεία της εμπειρογνωμοσύνης, της επιστημονικής κατάρτισης  και της επαγγελματικής επάρκειας. Όχι διαβλητά κριτήρια που έχουν να κάνουν με την κομματική ή ιδεολογική ταυτότητα των ατόμων που επιλέγονται. 

Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι