Εγκρίθηκε χθες ομόφωνα από την ολομέλεια της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης η γνωμοδότηση με την οποία κωδικοποιείται η πιο συστηματική και συγκροτημένη εμπλοκή της Επιτροπής στον νέο τομέα της Διπλωματίας των Πόλεων.


Τη γνωμοδότηση ετοίμασε  η δημοτική σύμβουλος Λευκωσίας Ελένη Λουκαΐδου, που είναι η επίτροπος Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Δημοκρατικού Συναγερμού και Μέλος της Επιτροπής των Περιφερειών.


Τα τελευταία χρόνια η Διπλωματία των Πόλεων έχει αποδειχθεί ένα αποτελεσματικό εργαλείο των τοπικών αυτοδιοικήσεων για την πρόληψη συρράξεων, επίλυση συγκρούσεων και ανοικοδόμηση και ανασυγκρότηση στη Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια.


Η έγκριση της γνωμοδότησης της Κυπρίας ραπορτέρ, παρουσία και του αναπληρωτή προέδρου του ΔΗΣΥΑβέρωφ Νεοφύτου, έρχεται παραμονές της επίσκεψης στην Κύπρο του πρόεδρου της Επιτροπής των Περιφερειών κ. Λουκ Βαν ντεν Μπράντε.


Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα,  23 Φεβρουαρίου ο κ. Βαν ντεν Μπράντε θα μιλήσει σε συγκέντρωση που διοργανώνει ο Δημοκρατικός Συναγερμός στη Λευκωσία.

Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι