Αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Συναγερμού υπό τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής Παιδείας Νίκο Τορναρίτη και τους βουλευτές Ελένη Θεοχάρους και Γιώργο Γεωργίου επισκέφθηκε χθες τα κατεχόμενα σχολεία του Ριζοκαρπάσου.


''Επισκεφθήκαμε τη σκλαβωμένη γη μας για να δώσουμε το μήνυμα ότι τα ελληνικά σχολεία του Ριζοκαρπάσου επιτελούν σημαντικότατο έργο. Δείξαμε με την επίσκεψη μας την εκτίμηση μας στους μαθητές και στο εκπαιδευτικό προσωπικό, που κάτω από αντίξοες συνθήκες υπομένουν καρτερικά και επιτελούν έργο ιδιαίτερης ευθύνης. Το εκτιμούμε αυτό, όλοι οι Έλληνες της Κύπρου. Γνωρίζουμε τα προβλήματα που υπάρχουν και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν να επιλυθούν'', πρόσθεσε.


''Θα καλέσουμε τον υπουργό, δήλωσε ο κ. Τορναρίτης, όλους τους συντελεστές, σε μια προσπάθεια, πρώτον να ηρεμήσουν τα πνεύματα, δεύτερον, να επιλύσουμε όσα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν, και τρίτον να μονιάσουν οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του Ριζοκαρπάσου''.


''Το τελευταίο είναι ο πιο σοβαρός, ο πιο μεγάλος στόχος που πρέπει να έχουμε όλοι σήμερα. Είναι εύκολο να ζεις και από καθέδρας να κάνεις δηλώσεις από τις ελεύθερες περιοχές - πολύ δυσκολότερο είναι να ζεις στα κατεχόμενα και να αγωνίζεσαι να διατηρήσεις ζωντανή την ελπίδα'', πρόσθεσε.


Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του κατεχόμενου Ριζοκαρπάσου θα συζητηθούν κεκλεισμένων των θυρών, την ερχόμενη Τρίτη, στην κοινοβουλευτική επιτροπή Παιδείας και όπως Διευκρίνισε ο κ. Τορναρίτης η συνεδρία θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, γιατί όπως ανέφερε, ''τα σχολεία του Ριζοκαρπάσου είναι σχολεία ιδιαίτερης σημασίας, αξίας και προσοχής και γι’ αυτόν το λόγο δεν πρέπει να τοποθετούμαστε στο δημόσιο διάλογο για τα τυχόν προβλήματα που υπάρχουν''.
Ανέφερε ότι άλλα θέματα που τέθηκαν από μαθητές, στην αντιπροσωπεία του ΔΗΣΥ, είναι η αναγκαιότητα δημιουργίας αίθουσας πολλαπλής χρήσης στο Γυμνάσιο για να μπορούν οι μαθητές να βρίσκονται και στις απογευματινές ώρες. Οι μαθητές του Ριζοκαρπάσου, είπε ο κ. Τορναρίτης, έχουν εγείρει την ανάγκη για δωρεάν παραχώρηση ηλεκτρονικού υπολογιστή και εκτυπωτή, ''πράγμα που ζητώ από τον υπουργό Παιδείας να γίνει άμεσα''.

''Ένα άλλο θέμα που έχει εγερθεί, είναι τι γίνεται με τους απόφοιτους του Γυμνασίου και κατά πόσον μπορούμε να ζητήσουμε και από τα ιδιωτικά πανεπιστήμια να παραχωρηθούν υποτροφίες σε αυτά τα παιδιά που ζουν στο άκρο της Κύπρου και μας δίνουν το δικαίωμα να μιλάμε για αγωνιστικότητα και ελπίδα'', είπε ο κ. Τορναρίτης.
Ανέφερε ότι ο ίδιος θα επιδιώξει επαφές από αύριο με ιδιοκτήτες κολλεγίων σε μια προσπάθεια να δοθεί αυτό το δικαίωμα στους απόφοιτους του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου.

Η αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τον τάφο του Πετράκη Γιάλλουρου και το Μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα. ''Είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τον τάφο του Πετράκη Γιάλλουρου και να καταθέσουμε λίγα κυκλάμινα. Επισκεφθήκαμε επίσης, το Μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα. Ηταν μια επίσκεψη-μάθημα ζωής, επίσκεψη- προσκύνημα, με όλη τη σημασία της λέξης'', κατέληξε ο κ. Τορναρίτης.

Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι