Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του Δημοκρατικού Συναγερμού προέβη σήμερα στην ακόλουθη δήλωση:


Οι σημερινές δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας σχετικά με την Συνθήκη της Λισσαβόνας προκαλούν προβληματισμό και ερωτηματικά.


Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η θέση που ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα καταθέσει στην Σύνοδο Κορυφής δεν θα είναι η διακοπή της διαδικασίας επικύρωσης. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η δέσμευση του Προέδρου ότι θα τιμήσει την υπογραφή του προκατόχου του, ισχύει.


Η απόφαση της Ιρλανδίας είναι σεβαστή, αλλά η Κύπρος πρέπει να ακολουθήσει τις 18 χώρες που είπαν ναι και όχι την μια χώρα που είπε όχι.


Πρέπει να συμπορευτούμε με την μεγάλη πολιτική πλειοψηφία που θέλει την Ευρωπαϊκή Ένωση να πάει μπροστά και όχι με τις δυνάμεις της άρνησης και του σκεπτικισμού. Και ας μην λησμονούμε ότι ο πολιτικός διάλογος στην Ιρλανδία πριν το δημοψήφισμα ελάχιστη σχέση είχε με την ίδια την Συνθήκη και τις πρόνοιες της.


Ας αξιοποιήσουμε την ευκαιρία να είναι η Κύπρος η επόμενη χώρα που θα επικυρώσει την Συνθήκη, στέλνοντας ένα θετικότατο μήνυμα σε ολόκληρη την Ευρώπη.


Και ας λάβει υπόψη του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ότι αυτή δεν είναι η θέση μόνο του Δημοκρατικού Συναγερμού αλλά και όλων των άλλων κοινοβουλευτικών κομμάτων, εκτός, βεβαίως, του ΑΚΕΛ.


Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι