Η βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού Μαρία Κυριακού προέβη σήμερα στην ακόλουθη δήλωση:



Δεν επιτρέπεται σε Ευρωπαϊκή χώρα, όπου η διακίνηση των πολιτών είναι ελεύθερη, να εξακολουθούμε να έχουμε αναχρονιστικές διαδικασίες και να έχουμε δεκάδες χιλιάδες νέους πολίτες της Δημοκρατίας στα stop lists χωρίς να έχουν διαπράξει κανένα ποινικό ή άλλο αδίκημα.


Είναι καιρός η πολιτεία να δείξει εμπιστοσύνη στους νέους και να αγκαλιάσει με μεγαλύτερη στοργή τους νεαρούς πολίτες και να τους εξυψώνει αντί να τους ταπεινώνει με προσβλητική μεταχείριση και ανάρμοστη συμπεριφορά.


Νέοι οι οποίοι θέλουν να μην υπηρετήσουν στην Εθνική Φρουρά είναι σταθεροί, περίπου 600 κάθε χρόνο και αυτοί βρίσκουν τρόπο να απαλλαγούν νόμιμα και με την έγκριση του Υπουργού Άμυνας.


Οι νέοι οι οποίοι παίρνουν άδειες εξόδου πάντοτε επανέρχονται για να υπηρετήσουν την πατρίδα τους και δεν εξαφανίζονται στο εξωτερικό ενώ θα μπορούσαν να μην επιστρέψουν στην Κύπρο.


Είναι φανερό ότι οι άδειες εξόδου είναι μια αχρείαστη και προσβλητική γραφειοκρατία που δεν προσφέρει τίποτε στην ασφάλεια του κράτους και δεν εξασφαλίζει την επιστροφή των νέων στην Κύπρο για να υπηρετήσουν την θητεία τους.


Επιστρέφουν στην Κύπρο μετά την άδεια εξόδου γιατί το θέλουν και για να τελειώσουν το Λύκειο να πάρουν το πτυχίο τους και να μπορέσουν να υπηρετήσουν στην Εθνική Φρουρά, να σπουδάσουν και να εργαστούν. 


Η ανάγκη έκδοσης άδειας εξόδου για δεκαεξάχρονους νέους είναι κατάφορη καταπάτηση της Δημοκρατίας και των βασικών Αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Και είναι σήμερα επιτακτική ανάγκη να καταργηθεί.



 

Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι