Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση του Ινστιτούτου Ευρωδημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης που πραγματοποιήθηκε χθες στη Λευκωσία, κατά την οποία μίλησε η υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Ντόρα Μπακογιάννη.


Στην ομιλία της με θέμα ''Η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τη Συνθήκη της Λισαβόνας'', η κ. Μπακογιάννη είπε ότι η Συνθήκη της Λισαβόνας περιλαμβάνει επιμέρους ρυθμίσεις, που έχουν ιδιαίτερη σημασία για την ίδια την Κύπρο και πρόσθεσε ότι ανέφερε ότι είναι εύκολα αντιληπτή η τεράστια σημασία που έχει για την Κύπρο η ενίσχυση της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών.


Ιδιαίτερα σημαντικές είναι επίσης, πρόσθεσε, οι προβλέψεις για τους μηχανισμούς πολιτικού και δικαστικού ελέγχου, που βαίνουν πέραν των εγγυήσεων που ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος δικαίου παρέχει στους πολίτες του. 

Πρόκειται για μηχανισμούς, εξήγησε, που είναι πράγματι σε θέση να καθησυχάσουν σε μεγάλο βαθμό φόβους και ανησυχίες που μπορεί να προκαλέσει στους πολίτες της Κύπρου η επίτευξη λύσης και η επανένωση του νησιού. 

Είπε ότι η νέα Συνθήκη κατοχυρώνει και ουσιαστικές δυνατότητες για εφαρμογή ειδικών μέτρων στις νησιωτικές περιοχές των κρατών μελών, αλλά και στην Κύπρο και τη Μάλτα, στο πλαίσιο της πολιτικής για την οικονομική, κοινωνική και εδαφική συνοχή της Ενωσης.


[Ολόκληρη η ομιλία της κ. Μπακογιάννη είναι αναρτημένη στη θέση της ιστοσελίδας ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ]Στην εκδήλωση  παρέστη πλήθος κόσμου και πολλοί επίσημοι, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης, βουλευτές, εκπρόσωποι κομμάτων, πολλοί ξένοι πρεσβευτές καθώς και αρκετοί Τουρκοκύπριοι δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι Τ/Κ κομμάτων. Συνδιοργανωτές ήταν το Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Λευκωσία, οι επικεφαλής των οποίων χαιρέτησαν τη συγκέντρωση. Εισαγωγική ομιλία έκαμε η κ. Καίτη Κληρίδου, πρόεδρος του Ινστιτούτου Ευρωδημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης.


Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι