Ανεξάρτητη επιτροπή να διερευνήσει την κατάρρευση Ο αντιπρόεδρος και επίτροπος Παιδείας του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Τορναρίτης προέβη σήμερα στην ακόλουθη δήλωση:


 


Η κατάρρευση της στέγης του Δημοτικού Θεάτρου προκαλεί σοβαρά και βασανιστικά ερωτηματικά.


 


Τρία χρόνια μετά την ανακαίνιση ενός δημοσίου κτιρίου μαζικής χρήσεως από τους πολίτες, με το ποσό των 4 εκατομμυρίων λιρών, αποδεικνύεται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι επρόκειτο για ένα έργο «μνημείο» ανευθυνότητας. Ενώ σπαταλήθηκε το δημόσιο χρήμα για σκοπούς ανακαίνισης και διακόσμησης, το Δημοτικό Θέατρο ήταν τελικά μια παγίδα θανάτου με εκατοντάδες υποψήφια θύματα.


 


Είναι παρήγορο που η Θεά Τύχη δεν επέτρεψε να βυθιστεί η πατρίδα μας στο πένθος. Είναι ταυτόχρονα εφιαλτικό να νιώθει κανείς ότι η πολιτεία μας, ενταγμένη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παραμένει μια χώρα όμηρος της τύχης, όταν διαπιστώνεται τέτοια τρύπα στην ασφάλεια και την πληρότητα των κατασκευαστικών έργων σε δημόσια κτίρια.


 


Ως Δημοκρατικός Συναγερμός ζητούμε από το Υπουργικό Συμβούλιο τον άμεσο διορισμό ανεξάρτητης επιτροπής διερεύνησης όλων των πτυχών της υπόθεσης, με τη συνδρομή και ξένων εμπειρογνωμόνων. Τα πολλά ερωτηματικά για την κατάρρευση της στέγης του Θεάτρου, επιμένω, είναι βασανιστικά για τον καθένα μας και οι απαντήσεις που απαιτεί η κοινή γνώμη θα πρέπει να είναι πλήρεις. Όλοι οι συντελεστές από την προετοιμασία των όρων ανάθεσης του έργου της υποτιθέμενης ανακαίνισης, έως την παράδοση του έργου, θα πρέπει να καταθέσουν και η ανεξάρτητη επιτροπή να καταλογίσει, με την έρευνά της, τις ευθύνες.


 


Τελικά σ’ αυτό το «έργο» κάποιοι έπαιζαν θέατρο! 


 

Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι