Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη από μια σειρά συναντήσεων του Δημοκρατικού Συναγερμού με τους υπουργούς της κυβέρνησης, με αντικείμενο την ενημέρωση από πλευράς κυβέρνησης όσον αφορά τις δικές της θέσεις, αλλά και την ανάπτυξη των τοποθετήσεων της αντιπολίτευσης όσον αφορά τα μεγάλα εθνικά θέματα, και το πρώτο που επελέγη ήταν η οικονομία και συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Χαρίλαο Σταυράκη.Η συνάντηση, η οποία διήρκησε πάνω από δύο ώρες,  έγινε στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού και σ’ αυτήν έλαβαν μέρος υπό τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου και της Γραμματείας Οικονομικών του κόμματος.

Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση ο κ. Αναστασιάδης αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό ''για την πάρα πολύ ειλικρινή ενημέρωση όσον αφορά τα οικονομικά δεδομένα'' σημείωσε ότι ''υπήρξαν και σημεία σύγκλισης, υπήρξαν βεβαίως και σημεία διαφορών'. Απαιτούνται κάποια ριζοσπαστικά μέτρα όσον αφορά την οικονομία».

Ο υπουργός Οικονομικών από την πλευρά του δήλωσε ότι σε θέματα οικονομίας θα ήταν ωραία να υπάρχει η μέγιστη δυνατή συναίνεση.

''Είχαμε σήμερα μία πάρα πολύ χρήσιμη συνάντηση με τον πρόεδρο και αξιωματούχους του ΔΗΣΥ. Νομίζω έγινε μια πάρα πολύ ειλικρινής συζήτηση όσον αφορά τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας και τις διάφορες υπαλλακτικές επιλογές που έχουμε μπροστά μας. Οι συναντήσεις αυτές θα συνεχιστούν και είμαι σίγουρος πως θα έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα''.

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού είπε επίσης: «Έχουμε αποφασίσει ότι η υπό τον αναπληρωτή Πρόεδρο, οικονομική ομάδα της παράταξης θα συνεχίσει να διαβουλεύεται με μια αντίστοιχη που θα δημιουργηθεί και στο υπουργείο Οικονομικών, έτσι ώστε να δούμε πώς μπορούν οι διαφορές και οι διαστάσεις να μετατραπούν σε συγκλίσεις και συναινέσεις. Είμαστε της άποψης ότι απαιτούνται κάποια μέτρα ριζοσπαστικά όσον αφορά την οικονομία, έχουμε τη δική μας ούτως ή άλλως ιδεολογική αντίληψη όσον αφορά την αντιμετώπιση των οικονομικών'', σημείωσε.

Οπως είπε, ''θέλω να πιστεύω ότι ενόψει και της κρίσεως, όπως διαμορφώνεται, λόγω εξωγενών και εν μέρει εσωγενών παραγόντων, θα οδηγήσει και σε προβληματισμούς και σε δεύτερη σκέψη την κυβέρνηση, έτσι ώστε αυτά που ονομάζουμε μέτρα που εφαρμόζονται και σε άλλες χώρες και αποτελούν τη σύγχρονη αντίληψη αντιμετώπισης των οικονομικών προβλημάτων, θα περάσουν και στη δική μας Κυβέρνηση, έτσι ώστε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της οικονομίας και κατ’ επέκταση των προβλημάτων του λαού''.

Ερωτηθείς τί εισηγήθηκε ο ΔΗΣΥ στον υπουργό Οικονομικών, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι η πολιτική φιλοσοφία του κόμματος είναι γνωστή.

''Υπάρχουν μέτρα που μπορεί να ληφθούν κατά την άποψη μας και μπορεί να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση και διαρθρωτικές αλλαγές στο δημόσιο τομέα, αντιμετώπιση, π.χ του θέματος της παραγωγικότητας του δημόσιου τομέα, μείωση μιας σπάταλης δημόσιας υπηρεσίας, όχι με μείωση μισθών, αλλά παρακολουθώντας την έκθεση της Γενικού Ελεγκτού μπορεί να εξοικονομηθούν σημαντικά ποσά'', ανέφερε.

Πρόσθεσε πως ''ριζοσπαστικά μέτρα θεωρούμε και τη μετοχοποίηση ημικρατικών οργανισμών και δεν θα αρνηθούμε αυτό το οποίο υποστηρίζουμε εδώ και δεκαετίες, ίσως, χωρίς αυτό να σημαίνει αποξένωση, διότι δεν είμεθα υπέρ της αποξένωσης από το κράτος της πλειοψηφίας του μετοχικού πακέτου εάν μετοχοποιηθούν π.χ οι ημικρατικοί οργανισμοί, και σωρεία άλλων μέτρων τα οποία δεν είναι δυνατό να αναπτύξω και τα οποία εν πάση περιπτώσει εφαρμόζονται σε όλα τα κράτη του κόσμου, όχι μόνο της Ευρώπης, ακόμα και από σοσιαλιστικές Κυβερνήσεις'', συμπλήρωσε.


Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι