Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία προχθές Σάββατο στη Λευκωσία η πρώτη μετά τις προεδρικές εκλογές συνεδρία του Ανωτάτου Συμβουλίου του Δημοκρατικού Συναγερμού. Στην παρουσία πολλών προσωπικοτήτων από άλλους πολιτικούς χώρους και από την ευρύτερη κοινωνία, που προσχωρούν ή συνεργάζονται με τον Δημοκρατικό Συναγερμό, και μπροστά στις εκατοντάδες στελέχη του κόμματος ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης προέβη σε ανασκόπηση του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών και έδωσε με σαφήνεια το πολιτικό στίγμα της παράταξης τόσο σε σχέση με το κυπριακό όσο και με την εσωτερική διακυβέρνηση.


 


[Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του κ. Αναστασιάδη δημοσιεύεται στη θέση ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ]


  


Παράλληλα ο πρόεδρος της παράταξης εξήγγειλε σειρά μέτρων για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας και οργάνωσης του κόμματος αλλά και την πιο ουσιαστική παρέμβασή του στη μεταρρύθμιση του κράτους και της κοινωνίας:


 


1.         Ενισχύεται ο ρόλος των καθ’ ύλην αρμοδίων Επιτρόπων με την δημιουργία αντιστοίχων γραφείων πολιτικής τα οποία θα στελεχώνονται με την παρουσία και καταξιωμένων επιστημόνων που προέρχονται από την ευρύτερη κοινωνία των πολιτών.


 


2.         Αναβαθμίζονται οι διαδικασίες υποστήριξης της παραγωγής πολιτικής με την σύσταση Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ανάλυσης. Το ΚΕΤΑΝ θα είναι υπεύθυνο για τη συλλογή και την οργάνωση δεδομένων του σύγχρονου πολιτικού περιβάλλοντος, που άπτονται όλων των σημαντικών περιοχών άσκησης πολιτικής του κόμματος.


 


3.         Αναβαθμίζεται ο ρόλος του Ινστιτούτου Ευρωδημοκρατίας, με την διασύνδεσή του με τα δίκτυα δεξαμενών σκέψεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και την ανάδειξη του ως την κύρια πολιτική δεξαμενή σκέψης της παράταξης. Σε πρόσφατη σύνοδο του Πολιτικού Γραφείου και τιμής ένεκεν προς τον ιδρυτή της παράταξής αποφασίστηκε η μετονομασία του σε Ινστιτούτο Ευρωδημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης.


 


4.         Εγκαινιάζεται τη λειτουργία του Ιδρύματος Πολιτισμού, το οποίο θα ασχολείται με την  μελέτη, ανάλυση και διεξαγωγή έρευνας για την διαμόρφωση προτάσεων καθώς και την ανάπτυξη  δράσεων  για την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς καθώς και την ανάπτυξη του σύγχρονου πολιτισμού ..


 


5.         Ιδρύεται το Ινστιτούτο Περιβαλλοντικών Μελετών, το οποίο θα λειτουργήσει ως δεξαμενή σκέψης και έρευνας για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και αειφόρου ανάπτυξης. 


 


6.         Ενεργοποιείται ο θεσμός του Προεδρικού Συμβουλίου. Το Συμβούλιο αυτό, όπως προνοείται από το Καταστατικό μας, ενεργεί ως συμβουλευτικό  σώμα για τον Πρόεδρο του κόμματος και απαρτίζεται από άτομα της επιλογής του είτε αυτά είναι στελέχη και μέλη του κόμματος είτε ενεργοί ανέντακτοι πολίτες.


 


7. Δίνεται συνέχεια στην πολιτική των ανοιγμάτων της παράταξης προς ευρύτερους κοινωνικούς χώρους, προς τους μετριοπαθείς πολίτες που αποτελούν την κοινωνική πλειοψηφία, με τη δέσμευση ότι θα συνεχίσουμε να πολιτευόμαστε με σύνεση και μετριοπάθεια υιοθετώντας όπως μέχρι σήμερα πράτταμε, τις προτάσεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που είναι ο εκφραστής του εκσυγχρονισμού αλλά και του καθ’ αυτό ενδιάμεσου χώρου.


 


Το Ανώτατο Συμβούλιο ενέκρινε εισήγηση που υπέβαλε ο πρόεδρος του κόμματος όπως κατά τις εκλογικές αναμετρήσεις προστεθεί στον ιστορικό όνομα της παράταξης η επωνυμία «Κοινωνική Συμμαχία».


 


Ο κ. Αναστασιάδης ανακοίνωσε επίσης ότι από την επόμενη εβδομάδα θα τεθεί επικεφαλής των καθ’ ύλην αρμοδίων επιτρόπων και βουλευτών της παράταξης σε μια σειρά συναντήσεων με το σύνολο των υπουργών της κυβέρνησης.  Στόχος, η παρουσίαση τεκμηριωμένων θέσεων και εισηγήσεων της παράταξης για αντιμετώπιση των σημαντικών προβλημάτων που έχω προαναφέρει και όχι μόνο. Επιδίωξη μας, είπε, θα είναι μέσα από τον διάλογο να εξευρεθούν συναινετικές και εφικτές, με βάση τα οικονομικά δεδομένα, λύσεις προς όφελος των πολιτών.


Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι