Δείπνο Αναστασιάδη – Ταλάτ


 


Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ το δείπνο που παρέθεσε την οικία του στη Λεμεσό ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης στον Τουρκοκύπριο ηγέτη και την κυρία Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, σε ανταπόδοση ανάλογου δείπνου που είχε προσφερθεί στην οικία Ταλάτ.


 


Στο δείπνο παρέστησαν εκτός από τα ζεύγη Ταλάτ και Αναστασιάδη, δύο σύμβουλοι του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, η κόρη του Καίτη Κληρίδη και ο σύζυγός της Κώστας Σιαμμάς, ο πρώην Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Κώστας Θεμιστοκλέους και ο επιχειρηματίας Ντίνος Λόρδος.


Στο δείπνο και τη συζήτηση που ακολούθησε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε πως μοιράστηκαν το κοινό τους όραμα να δουν την Κύπρο επανενωμένη και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως «αν όλοι μας συνεχίσουμε να εργαζόμαστε όπως εργαζόμαστε, θα έχουμε ένα καλύτερο μέλλον».

«Μοιραστήκαμε το κοινό μας όραμα να δούμε τη χώρα μας να επανενώνεται και εγώ πιστεύω πως αν όλοι μας συνεχίσουμε να εργαζόμαστε όπως εργαζόμαστε, θα έχουμε ένα καλύτερο μέλλον», συμπλήρωσε.


Από την πλευρά του ο Τ/κ ηγέτης εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον του νησιού, λέγοντας πως «ο στόχος μας είναι να έχουμε ένα αποτέλεσμα ή τουλάχιστον να γίνουν κάποια βήματα προς τα εμπρός το συντομότερο δυνατό».

Είπε επίσης πως πέραν του κοινωνικού χαρακτήρα που είχε η συνάντηση τους, συζητήθηκαν διάφορα θέματα γύρω από το Κυπριακό ενώ ερωτηθείς κατά πόσο υπήρχε ομοφωνία απόψεων, απάντησε πως σε κάποια ζητήματα υπήρχε ομοφωνία και σε κάποια άλλα «ήμασταν κοντά στο να συμφωνήσουμε».

Οσον αφορά το έργο των τεχνικών επιτροπών, ο κ. Ταλάτ αν και εξέφρασε την ικανοποίησή του από το γενικότερο έργο που παράγουν, σημείωσε πως «κάποιες είναι λίγο ‘τεμπέλικες’, καλύτερα να τις πούμε αργές».


«Κάνουν καλή δουλειά γενικά, δεν πρέπει να είμαστε βιαστικοί, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να πηγαίνουμε βήμα βήμα» πρόσθεσε ο Τ/κ ηγέτης, ο οποίος ανέφερε ακόμη ότι «η υποστήριξη της ΕΕ σε μια λύση είναι ζωτική, γιατί όπως γνωρίζετε η ε/κ πλευρά είναι στην ΕΕ και σε όργανα της ΕΕ και η ενθάρρυνση που έρχεται από την ΕΕ πρέπει να είναι και είναι αποτελεσματική».

Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ευχαρίστησε την οικογένεια Αναστασιάδη για ένα «υπέροχο και εύγεστο δείπνο» και εξέφρασε τη χαρά του από το γεγονός ότι η συνάντηση σημαδεύτηκε, όπως είπε, από βροχές, τις οποίες έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι