Για την εισδοχή φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου


 


Η θέση του Δημοκρατικού Συναγερμού για το θέμα εισδοχής φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου αποτυπώνεται με σαφήνεια σε επιστολή του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του κόμματος κ. Χρίστου Πουργουρίδη προς την Σύγκλητο του Πανεπιστημίου και εκφράζεται από τον αρμόδιο Επίτροπο Παιδείας του κόμματος κ. Νίκο Τορναρίτη.


 


Επί του θέματος αρχής τασσόμαστε υπέρ της εφαρμογής της απόφασης του Πανεπιστημίου. Υποστηρίζουμε όμως  την ανάγκη κατάθεσης κανονισμών από το Πανεπιστήμιο που να ρυθμίζουν μεταξύ άλλων την παροχή του δικαιώματος εισδοχής με διεθνείς εξετάσεις σε όλους τους μαθητές, δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης. Κυρίως τονίζουμε την ανάγκη διαλόγου και για αυτό  λόγο αυτό έχουμε ζητήσει την αναστολή της εφαρμογής απόφασης για ένα ακαδημαϊκό έτος. 


 


Για τις δωρεές οργάνων


 


Θα ήθελα εκ μέρους του Δημοκρατικού Συναγερμού να κάνω αναφορά στις πρόσφατες περιπτώσεις συνανθρώπων μας που με τις συγκινητικές αποφάσεις τους για δωρεά οργάνων δικών τους ανθρώπων που είχαν τραυματιστεί θανάσιμα σε δυστυχήματα, έδωσαν μαθήματα ανθρωπιάς αλλά και ευκαιρία ζωής σε άλλους συνανθρώπους μας.


 


Εκφράζουμε τα βαθιά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς αυτές τις οικογένειες. Αλλά εκφράζουμε ταυτόχρονα την απεριόριστη εκτίμηση μας για το μεγαλείο της απόφασης τους.   Επαινούμε ταυτόχρονα την δράση και προσφορά του Παρασκευαίδιου Μεταμοσχευτικού Κέντρου. 


Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι