Με πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας εγκαινιάστηκε πρόσφατα μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία με στόχο την ενίσχυση της θέσης των νέων στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Στις 22 Απριλίου στο Στρασβούργο πέντε ευρωβουλευτές από τέσσερις πολιτικές ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου, δύο από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα η Μαρία Παναγιωτοπούλου Κασσιότου και η MarieHeleneDescamps, η ChristaPrets του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, η Ramona Nicole Manescu των Ευρωπαίων  Φιλελευθέρων και ο BartStaes των Πρασίνων υπέγραψαν μια κοινή διακήρυξη με την οποία καλούν τα κράτη μέλη να δώσουν έμφαση στη νεολαία κατά την εφαρμογή των εθνικών μεταρρυθμιστικών προγραμμάτων της Λισσαβόνας. Η διακήρυξη, επίσης, καλεί την Επιτροπή να λάβει υπόψη τον αντίκτυπο που έχουν οι διάφορες πολιτικές της στη νεολαία όταν ετοιμάζει νομοθετικές προτάσεις.    


 


Στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Βαρκελώνη, εκπροσωπώντας ως ΝΕΔΗΣΥ τη Νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ανακοινώσαμε την ανάληψη μιας συντονισμένης εκστρατείας σε όλα τα κράτη μέλη για συλλογή υπογραφών από τους ευρωβουλευτές. Προκειμένου η διακήρυξη να καταστεί επίσημο αίτημα του Ευρωκοινοβουλίου χρειάζεται να συγκεντρωθούν υπογραφές από τους μισούς ευρωβουλευτές σε διάστημα τριών μηνών από την μέρα κατάθεσης της διακήρυξης δηλαδή μέχρι τις 24 Ιουλίου.


 


Μέχρι στιγμής έχουν υπογράψει τη Διακήρυξη γύρω στους 100 ευρωβουλευτές ανάμεσα στους οποίους ο επικεφαλής της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Daul αλλά και οι δύο κύπριοι ευρωβουλευτές και μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κύριοι Κασουλίδης και Δημητρίου.


 


Θα θέλαμε σήμερα ειδικά, που είναι η μέρα της Ευρώπης, να απευθύνουμε δημόσια πρόσκληση προς όλους τους κύπριους ευρωβουλευτές όπως προσυπογράψουν τη διακήρυξη. Πιστεύουμε ότι η Κύπρος μπορεί και πρέπει να στείλει το μήνυμα πως σέβεται και εκτιμά το ρόλο των νέων και πως αναγνωρίζει τη σημασία της ενίσχυσης της θέσης των νέων στη διαμόρφωση πολιτικής. 


 


Την ίδια στιγμή καλούμε την κυβέρνηση να υιοθετήσει έμπρακτα και μέσα από ένα εθνικό σύμφωνο για τη νεολαία το στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως υπάρξει επένδυση στους νέους ειδικότερα στους τομείς της εκπαίδευσης και της δια βίου μάθησης, της απασχόλησης, της κοινωνικής ένταξης, της υγείας, της αυτονομίας και της κινητικότητας των νέων.


 


Καλούμε, επίσης, την κυβέρνηση όπως καθιερώσει διαρθρωμένο διάλογο με τις οργανώσεις των νέων στα πλαίσια της ανάγκης για συμμετοχή των νέων στα κέντρα λήψης αποφάσεων αλλά και ως ένα βασικό μέσο για την εκπλήρωση των στόχων της Λισσαβόνας. Αυτό άλλωστε αποτελεί και θέση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Ένωσης όπως αυτή αποτυπώθηκε στα συμπεράσματα του Μαρτίου 2008. 


  


Εκδηλώσεις ΝΕΔΗΣΥ για την Ημέρα της Ευρώπης


 


Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού με την ευκαιρία των εορτασμών για την Ημέρα της Ευρώπης, διοργανώνει σήμερα και αύριο σειρά εκδηλώσεων:


 
  • Σήμερα Παρασκευή 9 Μαΐου στις 6μ.μ πλησίον του Σημείου Ελέγχου στην οδό Λήδρας θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια έκθεσης διαγωνισμού αφίσας με θέμα «Ναι στην διαφορετικότητα – Όχι στις διακρίσεις». Οι αφίσες έχουν βραβευτεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Νίκος Αναστασιάδης. Την εκδήλωσηθα χαιρετίσειεπίσης η Δήμαρχος Λευκωσίας κα. Ελένη Μαύρου. Θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση με συνοδεία ζωντανής μουσικής σε ήχους από την υφήλιο. 
  • Στον ίδιο χώρο θα γίνει σήμερα και η παρουσίαση ενός νέου επιτραπέζιου παιχνιδιού, δημιουργίας ΝΕΔΗΣΥ, του «ΕΥΡΩΓΝΩΣΤΗ» . Το παιχνίδι αυτό αποτελεί ένα εκπαιδευτικό εργαλείο ευρωπαϊκών γνώσεων για μικρούς και μεγάλους. 
  • Σήμερα επίσης  στις 7.45μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Λαϊκής Τράπεζας στην Πάφο, η Οργάνωση Νέων Επιστημόνων της ΝΕΔΗΣΥ στη Πάφο διοργανώνει  συζήτηση – διάλεξη με θέμα «Η Μεταρρυθμιστική Συνθήκη της Λισσαβόνας». Κύριος ομιλητής θα είναι ο Βουλευτής και Επίτροπος Ευρωπαϊκών Θεμάτων του ΔΗΣΥ κ. Χρίστος Στυλιανίδης 
  • Τέλος, αύριο Σάββατο 10 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν δυο διαγωνισμοί στο νέο επιτραπέζιο παιγνίδι γνώσεων, τον  «ΕΥΡΩΓΝΩΣΤΗ». Οι διαγωνισμοί θα πραγματοποιηθούν:-      στη Λεμεσό στις 5μ.μ. στο Cafe Univer-City και


-      στο Παραλίμνι στις 6μ.μ. στο Cafe Medialuz


Ο νικητής θα κερδίσει ένα εκπαιδευτικό ταξίδι  στις Βρυξέλλες.  

Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι