Δήλωση του Αναπληρωτή Εκπροσώπου Τύπου του Δημοκρατικού Συναγερμού Χάρη Γεωργιάδη:


Η σημερινή επέτειος της ιστορικής διακήρυξης του Ρομπέρ Σουμάν, η «Ημέρα Ευρώπης» όπως έχει καθιερωθεί, είναι η ευκαιρία να αναγνωρίσουμε την κορυφαία σημασία της κοινής πορείας των λαών της Ευρώπης για ειρήνη, σταθερότητα, ευημερία και ανάπτυξη. Να αναγνωρίσουμε την διορατικότητα και την σοφία εκείνων των πολιτικών ηγετών που θεμελίωσαν την Ενωμένη Ευρώπη στην βάση ενός πλέγματος αρχών και αξιών στο οποίο δεσπόζουσα θέση κατέχει η ειρήνευση και η συμφιλίωση. Να επιβεβαιώσουμε την πεποίθηση μας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί την μόνη απάντηση της Ευρώπης στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής αλλά ταυτόχρονα και την μοναδική οδό για την δική μας πατρίδα.


 


Ο Δημοκρατικός Συναγερμός τονίζει και πάλι την ανάγκη για αξιόπιστη και συνεπή παρουσία της Κύπρου στην διαδικασία της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης. Η κυβέρνηση και το ΑΚΕΛ πρέπει να κατανοήσουν ότι δογματικές πολιτικές συμπεριφορές που αντικρίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση με καχυποψία δεν έχουν θέση στην Ευρωπαϊκή Κύπρο και αναμένουμε υπεύθυνη στάση από όλους στο θέμα της επικύρωσης της Συνθήκης της Λισσαβόνας.


 


Ο Δημοκρατικός Συναγερμός από την πλευρά του, δεσμεύεται ότι θα παραμείνει η πρωτοπόρος ευρωπαϊκή πολιτική δύναμη της Κύπρου. Το συνδεμένο με την παράταξη Ινστιτούτο Ευρωδημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, όπως θα μετονομασθεί επίσημα, προγραμματίζει σειρά δράσεων, με πρώτη την εκδήλωση για την Συνθήκη της Λισσαβόνας με ομιλήτρια την Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Ντόρα Μπακογιάννη, στις 12 Ιουνίου. Ανάλογες εκδηλώσεις σε όλες τις πόλεις θα διοργανωθούν από το ίδιο το κόμμα με την συμμετοχή των Ευρωβουλευτών της παράταξης.

Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι