Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα κατεχόμενα συνάντηση αντιπροσωπείας του Δημοκρατικού Συναγερμού υπό τον πρόεδρό του Νίκο Αναστασιάδη με αντιπροσωπεία του Ρεπουπλικανικού Τουρκικού Κόμματος υπό τον κ. Φερντί Σογιέρ.


Η συνάντηση έγινε στα γραφεία του ΡΤΚ μετά από περιοδεία στην οδό Λήδρας από την οποία η αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Συναγερμού πέρασε πεζή.


Οι αντιπροσωπείες κατέληξαν στην απόφαση για δημιουργία δύο επιτροπών ώστε να υπάρξει πιο αποδοτική συνεργασία μεταξύ των δύο κομμάτων, οι οποίες θα συναντώνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και θα ασχοληθούν και με την ουσία του Κυπριακού.


Μετά τη δίωρη συνάντηση, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανακοίνωσε ότι η επόμενη συνάντηση θα γίνει στα γραφεία του ΔΗΣΥ, αρχές Μαϊου, και θα οριστικοποιηθεί η δημιουργία των δύο επιτροπών. «Επαναβεβαιώσαμε την αποφασιστικότητά μας να εργαστούμε προς την κατεύθυνση της λύσης που θα επανενώνει την πατρίδα μας και θα δίνει την ευκαιρία στην κοινή μας πατρίδα, ως μια ευρωπαϊκή χώρα, να δώσει προοπτική στις παρούσες και μέλλουσες γενιές», τόνισε.


Και τα δύο κόμματα, πρόσθεσε ο κ. Αναστασιάδης, είναι έτοιμα να ενθαρρύνουν και να στηρίξουν τους δύο ηγέτες ώστε να συνεργαστούν με θάρρος, προκειμένου το συντομότερο δυνατό να καταλήξουμε σε μια λύση, κοινά αποδεκτή από το σύνολο των Κυπρίων.


Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΡΤΚ είπε ότι : «Δεν έχουμε περιθώριο για χάσιμο χρόνου. Κοινός στόχος είναι όσο πιο γρήγορα η εξεύρεση μιας αποδεκτής λύσης με βάση τις παραμέτρους των ΗΕ και στο πλαίσιο των συμφωνιών κορυφής '77 και '79» και πρόσθεσε ότι «και τα δύο κόμματα στηρίζουν τις θετικές ενέργειες που θα φέρουν πιο κοντά μια αποδεκτή λύση του Κυπριακού, όπως η διάνοιξη της οδού Λήδρας στην οποία συμφώνησαν οι κύριοι Χριστόφιας και Ταλάτ».


Ο κ. Αναστασιάδης και η αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Συναγερμού έθεσαν στους Τουρκοκύπριους συνομιλητές τους διάφορα θέματα τα οποία εκκρεμούν και ζήτησαν την επίλυσή τους, όπως είναι η διάνοιξη και άλλων διόδων στον Λιμνίτη και στην Αθηαίνου, η αναστήλωση της Μονής του Αποστόλου Ανδρέα και άλλα.


Το απόγευμα ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ συναντήθηκε στο προεδρικό με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, τον οποίο ενημέρωσε για το περιεχόμενο των επαφών του με το τουρκοκυπριακό κυβερνών κόμμα.

Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι