Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 24 Μαΐου το Παγκύπριο Πανηγυρικό Συνέδριο της ΝΕΔΗΣΥ, στο ανοικτό αμφιθέατρο της Πύλης Αμμοχώστου. Σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο, που έσφυζε από παλμό και ενθουσιασμό, η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού έστειλε ξεκάθαρα μήνυμα νίκης και αισιοδοξίας για τις επικείμενες Ευρωεκλογές του Ιουνίου.


Εκατοντάδες νέες και νέοι, από όλες τις γωνιές της Κύπρου, έδωσαν δυναμικά το παρόν τους, στέλλοντας το μήνυμα πως οι νέοι διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις επικείμενες εκλογές, ανοίγοντας το δρόμο για την Ευρώπη της νέας γενιάς.


Στο Συνέδριο μίλησαν ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Νίκος Αναστασιάδης και ο πρόεδρος της ΝΕΔΗΣΥ, Χριστόφορος Φωκαΐδης. Ο κ. Αναστασιάδης τόνισε πως «οι πολίτες θα πρέπει να στείλουν το μήνυμα υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής του τόπου με στήριξη του ΔΗΣΥ που είναι η παράταξη που έχει το κύρος και τη γνώση να εκπροσωπεί τον τόπο».Ο κ. Φωκαΐδης, στη δική του ομιλία, τόνισε πως «στις επικείμενες ευρωεκλογές, ο Δημοκρατικός Συναγερμός παίζει στο γήπεδο του. Το πιο φιλόδοξο εγχείρημα πολιτικής ολοκλήρωσης στην ιστορία της ανθρωπότητας βρίσκεται και στα δικά μας χέρια. Και εμείς ως μια μικρή χώρα έχουμε πολύ περισσότερη ανάγκη απ’ ότι οι μεγάλες χώρες να είμαστε στην πρώτη ταχύτητα κάθε προσπάθειας για εμβάθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν έχουμε την πολυτέλεια, ούτε να αυτοαπομονωνόμαστε, ούτε να οδηγούμαστε στο περιθώριο. Στις επικείμενες εκλογές ας στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στην αλαζονεία μιας ευρωφοβικής κυβέρνησης που μας γυρνά στο χθες». 


Στο Συνέδριο μεταδόθηκε και μήνυμα από τον ιδρυτή και πατριάρχη της παράταξης του Δημοκρατικού Συναγερμού, Γλαύκο Κληρίδη, ο οποίος χαρακτήρισε τη ΝΕΔΗΣΥ ως φυτώριο για τους μελλοντικούς ηγέτες της παράταξης και του τόπου, και δήλωσε περήφανος για τη δράση της ΝΕΔΗΣΥ τα τελευταία χρόνια. Το Συνέδριο χαιρέτισε, επίσης, ο Αντιπρόεδρος της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κ. CaesarAndres.

Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι