«Πριν δυο χρόνια αυτό το Κοινοβούλιο υιοθέτησε σχεδόν ομόφωνα ένα ψήφισμα. Με το ψήφισμα αυτό ζητούσε να διακριβωθεί η τύχη των αγνοουμένων στην Κύπρο. Πέρασαν δύο χρόνια και δεν υπάρχει πρόοδος: είχε ζητηθεί από τον τουρκικό στρατό να παράσχει στην αρμόδια επιτροπή όλα τα στοιχεία που είχε στην κατοχή του. Δεν έχει γίνει τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση. Αντίθετα, έχουμε σήμερα μια ομολογία, δημόσια, ενός τούρκου που ήταν στρατιώτης την εποχή εκείνη ο οποίος, για λόγους συνείδησης, επειδή δεν αντέχει άλλο, ομολόγησε ότι σκότωσε δέκα Ελληνοκύπριους.»


Αυτό τόνισε ο Κύπριος Ευρωβουλευτής Παναγιώτης Δημητρίου στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο χθες, 2 Φεβρουαρίου, αναφερόμενος στις γνωστές συγκλονιστικές αποκαλύψεις του Τούρκου ηθοποιού Αττίλα Ολγκάτς.


Ο κ. Δημητρίου εξέφρασε την  πεποίθηση ότι ο τουρκικός στρατός "ξέρει και για αυτά τα εγκλήματα και για άλλα που διαπράχθηκαν στην Κύπρο κατά τη διάρκεια της τουρκικής στρατιωτικής εισβολής" και τόνισε ότι "δεν υπάρχει πολιτισμένος άνθρωπος, Τούρκος ή οποιασδήποτε εθνότητας, ο οποίος να μην καταδικάζει αυτά τα εγκλήματα πολέμου".


Ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ κάλεσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να εντείνει τις προσπάθειές του προς την κατεύθυνση της παροχής στοιχείων από τον τουρκικό στρατό σχετικά με την τύχη των αγνοουμένων. ``Εμείς πρέπει να εντατικοποιήσουμε τις προσπάθειές μας ώστε να πιέσουμε τον τουρκικό στρατό να δώσει στοιχεία στην αρμόδια επιτροπή για να λήξει το δράμα των συγγενών αγνοουμένων``, κατέληξε ο κ. Δημητρίου.

Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι