Σε σημερινές δηλώσεις του ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης, αναφερόμενος στο θέμα του πλοίου που βρίσκεται αγκυροβολημένο ανοικτά του λιμανιού της Λεμεσού, τόνισε ότι σε κρίσιμα θέματα απαιτείται υπευθυνότητα και λιγότερα λόγια.

Οι χειρισμοί που γίνονται, δεδομένης της λεπτότητας του θέματος - πρόσθεσε - είναι οι πρέποντες. Αντιλαμβανόμενος, είπε, ότι έχουμε αποταθεί στα ΗΕ για διευκρινήσεις επί του θέματος, ήταν και ο ορθότερος χειρισμός. ''Υπάρχουν και εκείνοι εκ των ξένων που θα ήθελαν να δουν να παίρναμε μέτρα με βάση τις δικές τους επιθυμίες. Εμείς ενεργούμε μέσα στα πλαίσια των ΗΕ, θέλουμε να κρατήσουμε με κάθε τρόπο τις άριστες σχέσεις που διατηρούμε με όλα τα κράτη''. Αυτό που προέχει, σημείωσε, είναι να είμαστε υπηρέτες των αποφάσεων των ΗΕ γιατί από εκείνες τις αποφάσεις εξαρτάται και η λύση του Κυπριακού.


Ευρωεκλογές
Αναφορικά με τις Ευρωεκλογές, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι το κόμμα έχει εκκινήσει τις διαδικασίες, σύμφωνα και με το καταστατικό, θα συγκληθεί το Πολιτικό Γραφείο, το Ανώτατο Συμβούλιο, θα τεθεί ημερομηνία και χρονοδιάγραμμα υποψηφιοτήτων. ''Είμαστε στα στάδια της προετοιμασίας'', είπε.

Ερωτηθείς εάν ο ΔΗΣΥ είναι ανοικτός σε συνεργασίες, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι το κόμμα του ποτέ δεν αρνήθηκε τον διάλογο με οποιαδήποτε πολιτική παράταξη. Όμως, πρόσθεσε, για να συνεργαστείς με μιαν άλλη παράταξη θα πρέπει να υπάρχει καθαρότητα θέσεων σε βασικά θέματα που, στην προκειμένη περίπτωση, αφορούν την ΕΕ.

Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι