Οικονομία-Δηλώσεις Προέδρου


Ο Δημοκρατικός Συναγερμός αξιολογεί θετικά τις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για την οικονομία, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΚΕΒΕ.


Σημειώνουμε την πολύ πιο ρεαλιστική εκτίμηση του Προέδρου σε σχέση με τον ρυθμό ανάπτυξης και τονίζουμε ακριβώς την ανάγκη ορθών εκτιμήσεων από όλους.


Επαναλαμβάνουμε την δική μας θέση ότι τα αρχικά μέτρα της κυβέρνησης, κινούνταν μεν προς την σωστή κατεύθυνση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν αρκετά. 


Συνεπώς θα αναμένουμε τα νέα μέτρα που έχουν προαγγελθεί με την ελπίδα ότι αυτά θα είναι ουσιαστικά και αποτελεσματικά. 


Για αυτό ακριβώς τον λόγο θεωρούμε χρήσιμη και επαναλαμβάνουμε την εισήγηση μας για σύγκληση διευρυμένης σύσκεψης υπό τον ίδιο τον Πρόεδρο, με την συμμετοχή του συνόλου των φορέων της οικονομίας και των πολιτικών δυνάμεων.


Για να έχει η κυβέρνηση πλήρη εικόνα πριν την λήψη των νέων αποφάσεων και για να αποδείξουμε στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια, ότι η οικονομία είναι κορυφαία εθνική υπόθεση, είναι υπόθεση όλων.


Ομάδα Κυπριακού Ευρωπαϊκής Επιτροπής


Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για την σύσταση Ομάδας Κυπριακού στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπό τον Πρόεδρο Μπαρόζο.


Αποτελεί θέση του Δημοκρατικού Συναγερμού ότι η εμπλοκή των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης  στην διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού πρέπει να αποτελεί κύρια επιδίωξη μας. 


 Να αφήσουμε δηλαδή στην άκρη ξεπερασμένους αντιευρωπαϊκούς δογματισμούς και να αξιοποιήσουμε επιτέλους την συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι