Αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού αποτελούμενη από τον αναπληρωτή πρόεδρο Αβέρωφ Νεοφύτου, τον επίτροπο Περιβάλλοντος βουλευτή Κυριάκο Χατζηγιάννη και την ομάδα οικονομικών μελετών του κόμματος, είχε συνάντηση σήμερα με τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Πολυνείκη. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το υδατικό πρόβλημα και η αντιπροσωπεία του ΔΗΣΥ υπέβαλε συγκεκριμένη εισήγηση για τη χρηματοδότηση της αντικατάστασης και του εκσυγχρονισμού του υδρευτικού δικτύου, υιοθετώντας τη μέθοδο ΒΟΤ.


Σχετική ανακοίνωση του Δημοκρατικού Συναγερμού μετά τη συνάντηση αναφέρει:


Η σημερινή κατάσταση του υδατικού, ενός μείζονος εθνικού προβλήματος, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της πολιτείας. Η ανάγκη για επάρκεια υδροδότησης με πόσιμο νερό είναι επιτακτική και απαιτούνται πολιτικές που να διασφαλίζουν μακροπρόθεσμα αυτό τον στόχο.


Πιστεύουμε ότι χρειάζεται να εξεταστεί σοβαρά η κατάσταση του υδρευτικού δικτύου, δεδομένου ότι οι απώλειες φθάνουν μερικές φορές και το 30%. Στην ετήσια έκθεση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας αναφέρεται ότι κατά το 2007 δεν τιμολογήθηκε νερό αξίας 3 περίπου εκατομμυρίων ευρώ.


Η εξέταση του θέματος σε συνάρτηση με το ενδεχόμενο χρηματοδότησης με την μέθοδο BOTθα προσφέρει σημαντικές εξοικονομήσεις για την οικονομία και θα συμβάλει παράλληλα στη βελτίωση του υδατικού ισοζυγίου. Η μέθοδος αυτή έχει για πρώτη φορά χρησιμοποιηθεί στη Γαλλία όταν έγινε ανάθεση του υδρευτικού έργου στους αδελφούς Περιέ πριν δυόμιση και πλέον αιώνες.


Επιπλέον, ένα τέτοιο μεγαλεπήβολο έργο δεν θα επηρεάσει το δημοσιονομικά του κράτους αν επιλεχθεί η μέθοδος BOT, ενώ παράλληλα θα βοηθήσει και στην τόνωση της κατασκευαστικής βιομηχανίας με μακροπρόθεσμα οφέλη για την οικονομία και τους πολίτες.

Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι