Στα πλαίσια προγράμματος που διεξάγει την περίοδο αυτή ο ΔΗΣΥ Αμμοχώστου με στόχο την προώθηση των ζητημάτων που άπτονται της ποιότητας ζωής στους προσφυγικούς συνοικισμούς στα όρια του Δήμου Λάρνακας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009 σύσκεψη-συζήτηση με θέματα την προγραμματιζόμενη αναδόμηση και το χρονίζον ζήτημα της ανακατασκευής των τριών πλατειών, τα οποία αποτελούν τους βασικούς άξονες του διαρκούς, βασικού και καθολικού αιτήματος της ποιότητας ζωής στον Προσφυγικό Συνοικισμό Αγίων Αναργύρων Α  στη Λάρνακα.


Στη σύσκεψη  συμμετείχαν κάτοικοι, βουλευτές Αμμοχώστου και Λάρνακας από τον ΔΗΣΥ, το ΔΗΚΟ και το Κ.Σ. ΕΔΕΚ, δημοτικοί σύμβουλοι από όλα τα κόμματα και εκπρόσωπος της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας.


Στη συζήτηση τέθηκε το ζήτημα του «Βιώσιμου Σχεδιασμού» με στόχο τη βιωσιμότερη μορφή της αναδόμησης, ως προς την ίση κατανομή των βαρών, την αποφυγή κακοτεχνιών ή ελλείψεων, τη διαμόρφωση των πλατειών, του εμπορικού κέντρου και ειδικά του θέματος της ανέγερσης βιώσιμων κατοικιών προς αποφυγήν του φαινομένου του κοινωνικού αποκλεισμού. Ειδικότερα τέθηκαν τα ζητήματα της παράδοσης κατοικιών (μετά την αναδόμηση) με το ίδιο εμβαδόν ή υπνοδωματίων όπως κατέχουν σήμερα οι κάτοικοι, της οικονομικής αρωγής από το κράτος προς τους κατοίκους για κάλυψη των εξόδων από τις ελλείψεις και κακοτεχνίες της Α’  Φάσης της αναδόμησης, του προσανατολισμού των νέων πολυκατοικιών και το αίτημα των κατοίκων για αποφυγή πολυκατοικιών και ανέγερσης ισογείων σύγχρονων κατοικιών.


Οι συμμετέχοντες μέσα σε πνεύμα συναντίληψης και κατανόησης, αναγνώρισαν τα διάφορα ζητήματα και συμφώνησαν για τα περαιτέρω μέτρα προώθησης τους για αναζωογόνηση του Συνοικισμού Αγίων Αναργύρων Α’ και γενικά της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής.

Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι